mandag 20. september 2010

Regnvær!

Jeg liker all slags vær. Jeg liker også alle årstidene her på Østlandet. Når jeg hevder det, kjenner jeg alltid et snev av mistro hos folk. Man liker jo best sol og sommer, liksom. Men i en blogg kan jeg si det, uten å møte disse litt usikre eller mistenksomme blikkene.
Sånn ala: Du mener det vel ikke heeelt.. sol ER jo best, og SOMMER er jo også best. For når man bryter med den vanlige oppfatninga om vær og årstider skiller man seg ut. Kanskje blir man ansett for å være kverulerende, eller koketterende...? Man bryter liksom en norm. Den allmenne oppfatninga blant folk flest skal man ikke kimse av. Folk flest har som kjent definisjonsmakt når det gjelder det meste.

Svensk regnvær duger også! Hør!
Vemod: Ted Gærdestad (beklager, men finner ikke ut hvordan jeg kan kopiere inn de svenske bokstavene!) med Ett_stille_regn
Lystighet: Pugh Rogefeldt med Vandrar_i_ett_regn , eller samme låt tolket i en helt annen, søt liten versjon av Rolle: Vandrar_i_ett_regn


Hva kan man bruke i regnvær da?

Røde festivalstøvler vel!
10 kommentarer:

 1. Vi er ikke alltid enige i ett og alt du og jeg. Men dette var jeg HELT enig i faktisk! Er så trøtt av å høre all sutringa om vær og klima! Vær er bra :-)

  SvarSlett
 2. helt enig med deg Aina :-) Jeg er også glad i vær- syter bare om sommeren når det er steike varmt... ;-)

  SvarSlett
 3. Flink med ord du, Aina ;-)

  Vær er det uansett, så er enig med deg: Det er bare å nyte - slutt å syte!

  SvarSlett
 4. Det MÅ jeg si, har jeg tatt feil av folk?? I hvertfall har jeg nå hele tre -3- medsammensvorne!!

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke helt enig. Men litt vind og noen små høstsstormer, det er deilig, det!

  SvarSlett
 6. Årstidene liker vi!

  SvarSlett
 7. jeg er jo en av de som lever for sommeren!! Den kan ikke komme fort nok! Men etter å ha flyttet til vestlandet og har fått begynne å opppleve høst her, da sier jeg takke med til øslandske årstider, savner høsten der. Og etter hva jeg har fått høre er vinteren her bare en forlengelse av høsten, bare at det blåser enda mer og er enda kaldere, snø er det ikke.

  SvarSlett
 8. Ja, da har du nok oppdaga det jeg mener: At vi er vær og klima-forholdene her på Østlandet gir oss fire, vakre årstider. Verken Vestlandet eller deler av Nord-Norge er like heldige som vi er. Så derfor: Hurra for årstidene og vekslingene i været! Og for at vi er heldige her, som slipper vedvarende vinder, for det kan faktisk være mer slitsomt enn godt er.

  SvarSlett
 9. Uff, Mari, DET må være utrolig kjedelig, da - uten snø, mener jeg..
  Aina: jeg synes ikke det er utrolig spennende å gå ute i piskende regn og mørke, altså. Da er det best å være inne, og det er noe av kosen med høsten også; fyre på peisen og se en god film, kanskje. Og GJERNE være ute og nyte klar høstluft og vakre farger :)!
  Synes ellers at folk klager for mye på sommeren her i landet! Det gjelder å komme seg ut når været er bra, og finne en lun krok når det blåser..- gode råd for neste sommer :):)!!

  Søster og tante

  SvarSlett